حجت الاسلام والمسلمین آذربایجانی در گفت و گو با خبرنگار «حوزه» با اشاره به آغاز سال تحصیلی حوزه و ضرورت توجه هرچه بیشتر به مطالبه مقام معظم رهبری مبنی بر تحول در حوزه اظهار داشت: در این مسیر چند اولویت وجود دارد که عمل به آنها می تواند حوزه را در مسیر تحول حفظ کند.
وی یکی از این اولویت ها را تناسب زمانی دوره های تحصیلی حوزه برشمرد و گفت: آنچه در مسیر آموزش حوزه ضرورت دارد، تناسب زمانی مناسب می باشد. اگر سال های تحصیلی که برای چهار سطح حوزه تعریف می کنیم، نسبت به دروس ارائه شده در حوزه و مراکز تخصصی متناسب با محتوا و ضرورت باشد، کارآمد تر است و خروجی های این دوره خدمت رسانی بهتری برای جامعه و اسلام خواهند داشت.
رئیس مرکز تخصصی اخلاق حوزه علمیه قم، آموزش ناظر بر نیازها را ضرورتی دیگر برای رسیدن به تحول در حوزه معرفی کرد و افزود: برای این که نظام آموزشی حوزه برای شکوفایی بیشتر و بهتر متحول شود، آموزشی که برای طلاب در نظر گرفته شده است، باید ناظر به اهداف مورد نیاز باشد.
وی خاطرنشان کرد: ما شاهد نیازهای متعدد و متفاوتی در زمان های مختلف هستیم که این نیازها شامل نیازهای درون حوزوی و بیرون حوزوی است، در چنین شرایطی باید متون آموزشی و برنامه آموزشی ما متناسب با آن نیازها باشد.
حجت الاسلام والمسلمین آذربایجانی با بیان این که در سطح عمومی و تخصصی و مهارتی باید آموزش ها مناسب با برآورده کردن نیازها باشد، تصریح کرد: در این مسیر حوزه در برآورده کردن نیازها، به ویژه در امور دینی، معرفتی و اخلاقی که حوزه در ادای آن در جامعه متعهد است این ضرورت خود را بیشتر نشان می دهد.
وی اولویت پیدا کردن مبانی اصلی دین و برنامه ریزی آموزشی در راستای تربیت و تأمین نیازهای آن را از دیگر بایسته های تحول در حوزه دانست و گفت: باید مبانی و آموزش های حوزوی در اولویت مبانی اصلی دینی به صورت جدی معطوف باشد تا بتواند این اولویت ها را سرلوحه برنامه های علمی و پژوهشی خود قرار دهد. در عرصه اعتقادات باید بتوانیم تمامی نیازهای مردم را در فقه و احکام و اخلاق برآورده سازیم.
رئیس مرکز تخصصی اخلاق حوزه علمیه قم با اشاره به لزوم توجه حوزه نسبت به علومی که پیش نیاز عناصر سه گانه مطرح شده گفت: در ادامه، برآورده ساختن سایر نیازهای جامعه مانند مشاوره، روانشناسی و... مطرح است که حوزه پس از پاسخگویی به نیازهای اعتقادی، در قابل جامعه موظف به انجام آن است.
وی با بیان این که حوزه برای برآورده کردن نیازها باید آموزش های خود را کاربردی تر و کارآمد تر کند، گفت: البته این آموزش های کاربردی و کارآمد باید ناظر به مبانی و اهداف و روش ها باشد. در این سه بخش باید آموزش های خود را در عین حفظ سنت ها و بایسته ها، کاربردی و کارآمدی تر کنیم.
انتهای پیام// 15/ 313